Info over Chinese smartphones

Chinese smartphones!

Dat veel smartphones uit Azie komen is al lang bekend. Samsung, Sony en Apple produceren hun telefoons in Azie of hebben er hun roots. Dat deze grote fabrikanten al lang niet meer de enige grote spelers op de smartphonemarkt zijn, is echter minder bekend. Tegenwoordig zijn er veel meer fabrikanten die smartphones leveren die qua functionaliteit, bouwkwaliteit, design, camera, snelheid en scherm niet hoeven onder te doen voor de conventionele merken, integendeel.

Na Samsung, zijn Lenovo en Huawei de grootste spelers op de Chinese smartphonemarkt. Dat dit serieuze partijen zijn, laten de cijfers wel zien. Xiaomi - verkocht na Lenovo en Huawei de meeste telefoons in China - verkocht maarliefst 100.000 keer haar Redmi (in China Hongmi genoemd) in de eerste 90 seconden dat het toestel online verkrijgbaar was. De Xiaomi Mi2s - de grotere broer - ging in slechts 45 seconden zelfs twee keer zo vaak over de toonbank! Ondertussen verkocht Xiaomi 18,7 miljoen smartphones in 2013 en verwacht het dat aantal te verdubbelen in 2014. Maar ook andere Chinese merken ontwikkelen zich in razend tempo en hoeven niet onder te doen voor de grotere bekende merken.

Maar wat maakt deze "onbekende" telefoons nu bijzonder? Die vraag is snel beantwoord: Prijs en keuze.


Prijs

Misschien wel de belangrijkste reden voor de opmars van Chinese smartphones is de gunstige prijs-kwaliteit verhouding. Zo zijn onder andere de Cubot GT99 en de iOcean X7 HD bij ons te koop voor budgetprijzen. Dit zijn volwaardige toestellen met een HD-scherm en een quad-core processor! Maar ook de toestellen in de hogere segmenten liggen vaak tot wel 150 euro onder het prijsniveau van de Europese tegenhanger. Waarom? Kleinere marges, lagere productiekosten, weinig tot geen marketingkosten en de keuze van Chinese fabrikanten om hun smartphones te voorzien van een kale androidversie, wat tijd en dus geld bespaart.


Keuze

Chinese telefoons zijn er letterlijk in alle soorten en maten en er valt daardoor een stuk meer te kiezen dan dat we nu in Nederland gewend zijn. Een kleine greep uit het aanbod; Meizu verkoopt de MX3 met een octa-core processor, de Jiayu G4s eeft een batterij van maar liefst 3000mAh en de iNew V8 is voorzien van een camera die om haar as kan draaien. Daarnaast brengen veel fabrikanten diverse varaties op een model uit. Waar de Nederlandse consument alleen de optie van een hogere opslagcapiciteit per toestel kent (en daar vaak buitensporig voor betaald, denk aan de honderd euro verschil tussen een iphone met 16GB en 32GB), is bij Chinese smartphones vaak ook extra werkgeheugen optioneel. Hierdoor worden zware gebruikers en fervente multitaskers beter voorzien. Tot slot zijn veel Chinese smartphones standaard sim-lock vrij en uitgerust met een dual sim functionaliteit; U kunt dus twee sim-kaarten van verschillende providers in uw toestel stoppen. Zo zijn er talloze voorbeelden te noemen van uniek design, praktisch nut en innovatie; en dat alles voor vaak spectaculair lage prijzen.
 

Waarom chiphone.nl?

U zou denken dat garantie of een toestel retour sturen een lastig verhaal wordt met een toestel dat uit China komt. Zo goed als alle fabrikanten van de smartphones op chiphone.nl hebben namelijk geen vestigingen in Nederland of Europa. Bij chiphone.nl nemen we dit probleem echter volledig weg door zekere garantievoorwaarden te bieden en wanneer het toestel niet bevalt, kunt u het 14 dagen probleemloos retourneren. Wij zullen u dan ook nooit doorverwijzen naar de fabrikant in China, maar lossen het probleem op zoals u dat van een Nederlandse webshop mag verwachten.